Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол Німеччини заявляє, що перспектива Януковичу не світить

Субота, 22 жовтня 2011, 11:46

Перспектива членства у Європейському Союзі з’явиться тоді, коли в Україні буде побудована "Європа".

Про це в інтерв’ю ZN.UA заявив посол Німеччини в Україні Ганс-Юрген Гамзьот.

Коментуючи заяву президента Віктора Януковича про те, що Україна може перенести терміни підписання угоди про асоціацію з ЄС, дипломат сказав: "Можливо, президент Янукович хотів цим сказати, що угода стає для уряду України менш пріоритетною".

"Проте досвід показує, що шлях до ЄС знаходять лише ті країни, які справді з усією потугою прагнуть туди. Водночас ясно, що в разі затягування ситуація не стане простішою", - додав він.

За словами посла, досі у Євросоюзі Україну розглядали як країну, що демонструє істотні ознаки демократії та свободи, котрі торують шлях до підписання Угоди про асоціацію.

"Проте нині тягар доведення стає зворотним: необхідно буде довести наявність бажання справді йти цим шляхом, а також що все, про що говориться і що прописується в законах, — це не тільки слова", - зазначив Гамзьот.

"Насамперед не варто думати, що ще на стадії переговорів, як пошук "компромісу", можна домовитися і прописати в тексті Угоди про асоціацію "перспективу". Перспектива з’явиться тоді, коли в Україні буде побудована "Європа". Але наразі ми швидше ще більше від цього віддалилися, ніж приблизилися", — підкреслив дипломат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування