Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

ЄС не закривав перед Україною двері - Фюле

Субота, 22 жовтня 2011, 12:44

Інтерес Євросоюзу до підписання угоди про асоціацію з Україною залишається.

Про це заявив комісар ЄС із питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле в інтерв’ю Радіо Свобода.

"Ніхто перед Україною жодних дверей не закривав. Ми кілька років працювали над угодою про асоціацію не для того, щоб зачинити двері. Це абсолютна нісенітниця і я її абсолютно відкидаю", – зазначив Фюле.

"Наш інтерес до підписання угоди про асоціацію залишається. Договір є важливим для України і важливим для Європейського Союзу", - додав він.

За словами Фюле, в питанні підготовки угоди про асоціацію представники ЄС висловлювати готовність до гнучкості у багатьох питаннях.

"Однак у питаннях, що стосуються головних демократичних цінностей, прав і свобод людини, законодавства, незалежності судів, там простору для компромісів немає", – наголосив єврокомісар.

"Маємо сильне відчуття того, що у справі колишнього прем’єра Тимошенко йдеться про вибірковий підхід до юстиції", - підкреслив він.

Відповідаючи на питання, чи не суперечить створення зони вільної торгівлі з СНД договору про зону вільної торгівлі з ЄС, Фюле сказав: "Немає проблеми в тому, щоб укласти договори про зону вільної торгівлі з Брюсселем чи країнами членами ЄС – з одного боку, і з Москвою, Мінськом – з іншого".

"Однак, як тільки ми починаємо говорити про рамки інтеграції, про набагато глибшу інтеграцію – в економічній та інших галузях, то тут уже ви не можете сидіти відразу на двох стільцях", - наголосив єврокомісар.

"Зобов’язання, які випливають із договору про асоціацію, тяжко поєднуються з зобов’язаннями, які витікають із договору про Митний союз, і навпаки. Тобто я вважаю практично взаємно виключеним, щоб Україна могла бути водночас складовою цих обох договорів", - пояснив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: