Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура каже, що справа проти Замковенка стара

Субота, 22 жовтня 2011, 13:07

Прокуратура столиці не порушувала нової кримінальної справи щодо колишнього голови Печерського райсуду Києва Миколи Замковенка.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Києва, поширеному в суботу.

У прокуратурі Києва пояснили, що в 2002 році скерували до суду кримінальну справу за обвинуваченням Замковенка у вчиненні злочинів, передбачених чатсиною 2 статті 367, частиною 2 статті 364 КК України та частиною 2 статті 176 КК України (в редакції 1960 року).

Вироком Апеляційного суду Київської області від 29 березня 2004 року колишнього голову Печерського райсуду було засуджено до 2 років позбавлення волі умовно.

Цей вирок за касаційним поданням прокурора у грудні 2005 року скасовано Верховним Судом, а справу – направлено до Апеляційного суду Київської області на новий судовий розгляд.

"У зв’язку з обранням підсудного народним депутатом, кримінальна справа перебувала без руху до закінчення його повноважень. З грудня 2009 року дана кримінальна справа перебуває на розгляді у суді", - повідомляє прокуратура.

Як повідомлялося, у четвер ЗМІ повідомляли, що прокуратура Києва порушила кримінальну справу щодо Замковенка у зв’язку з тим, що він у період з 1996 по 2001 рік вчинив службові злочини й злочини проти правосуддя, пов'язані з використанням службового становища.

Як відомо, Замковенко у 2001 році звільнив з-під варти Юлію Тимошенко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...