У Криму затримали тільки одного можливого соратника Дикаєва, і то сумнівно

Субота, 22 жовтня 2011, 13:39

У Криму на початку жовтня було затримано 29-річного громадянина Росії, підозрюваного у причетності до банди знищеного в Одесі Аслана Дикаєва.

Про це УНІАН повідомила начальник прес-служби ГУ МВС в Криму Ольга Кондрашова, коментуючи інформацію ЗМІ про затримання на півострові трьох озброєних чоловіків, підозрюваних у причетності до банди Дикаєва.

"Затримано одну, а не три особи", - сказала Кондрашова, зазначивши, що журналіст видання неправильно тлумачила її слова.

Згідно з прес-релізом ГУ МВС у Криму, 3, 4 і 17 жовтня в Криму затримали трьох чоловіків із зброєю і боєприпасами.

Один з них, уродженець Чеченської Республіки, який з осені 2010 року нелегально перебував в Україні, підозрюється у зв`язках з бандою Дикаєва. Його затримали 4 жовтня в Сімферополі.

"За місцем проживання виявлено і вилучено гранату РГД-5 і 26 грамів наркотичної речовини "маріхуана". Встановлено, що громадянин Б. підтримує зв`язок з одним з організованих злочинних угруповань. Наразі вживаються заходи щодо встановлення його причетності до завершених злочинів в Одеській області і зв`язків з Дикаєвим", - сказано в повідомленні.

Щодо чоловіка порушено кримінальну справу за ч.1 ст. 263 (незаконне поводження із зброєю, бойовими запасами або вибуховими речовинами) і ч.2 ст.309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення або пересилка наркотичних засобів) Кримінального кодексу.

Разом з тим, нардеп Геннадій Москаль заявляє, що затримані в Криму озброєні бойовики жодного відношення до банди Дикаєва не мають.

"Жоден із затриманих не причетний до злочинного угрупування Дикаєва. Ці люди між собою не пов’язані, з Дикаєвим ніколи знайомі не були, а вилучення зброї у ваххабіта в Бахчисарайському районі взагалі проводила Служба безпеки України", - йдеться в заяві Москаля.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування