Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тіло Каддафі виставили на огляд у холодильнику. Світ вимагає розслідування

Субота, 22 жовтня 2011, 17:52

В.о. прем'єр-міністра Національної перехідної ради Лівії Махмуд Джибріл заявив, що має намір піти у відставку.

Виступаючи на Всесвітньому економічному форумі в Йорданії, він сказав, що тепер, коли колишній диктатор Муаммар Каддафі мертвий і Лівія повністю взята під контроль силами перехідного уряду, він може піти, передає Бі-Бі-Сі.

Він нагадав, що перші вибори після повалення режиму Каддафі повинні пройти в червні наступного року.

Поховання Каддафі відкладається через те, що керівництво країни не прийшло поки до єдиної думки про те, що робити з тілом. Передбачається, що труп Каддафі буде підданий розтину для встановлення точних причин смерті.

Разом з тим, безліч лівійців шикуються у довгу чергу для того, щоб подивитися на труп колишнього вождя, що лежить в холодильнику в колишньому м'ясному цеху на ринку в Місраті.

У той же час, лівійська влада відчуває тиск з боку міжнародного співтовариства, що вимагає надати вичерпний звіт про справжні обставини загибелі Каддафі.

США заявили, що розслідування має бути проведено "у відкритій і прозорій манері".

Організація Об'єднаних націй закликала до всебічного розслідування після того, як були оприлюднені відеозаписи, на яких захоплений полковник ще живий, і ті, де він вже мертвий.

Верховний комісар ООН з прав людини Наві Піллай також зажадала повного розслідування всіх обставин смерті Каддафі.

"Є два відео - на одному він живий, а на іншому мертвий, а щодо того, що відбувалося між цими двома зйомками на мобільний телефон, існує чотири або п'ять різних версій. Очевидно, що це викликає дуже, дуже серйозне занепокоєння", - сказав представник верховного комісара Руперт Колвілл.

"Повного, незалежного та неупередженого розслідування" зажадала і правозахисна організація Amnesty International, що базується в Лондоні.

У свою чергу, російський міністр закордонних справ Сергій Лавров закликав до проведення міжнародного розслідування всіх обставин смерті лівійського лідера.

"Ті кадри, які ми бачили по телевізору, говорять про те, що він був дійсно полонений, будучи пораненим, і що вже потім його, полоненого, позбавили життя", - сказав російський міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування