ГЕНПРОКУРАТУРА "ОЖИВИЛА" СПРАВУ ТИМОШЕНКО ЩОДО ГРОШЕЙ ЄЕСУ

Понеділок, 24 жовтня 2011, 10:31

Генпрокуратура скасувала постанову про закриття кримінальної справи у відношенні Юлії Тимошенко за фактами розкрадання бюджетних коштів та ухиляння від сплати податків по розрахунках за газ корпорацією ЄЕСУ.

Про це повідомляє в понеділок прес-служба відомства, передає "Інтерфакс-Україна".

"Генеральна прокуратура 20 жовтня 2011 року скасувала постанову про закриття кримінальної справи у відношенні Юлії Тимошенко за фактами розкрадання 25 млн грн. бюджетних коштів і відхилення від сплати понад 20 млн грн податків шляхом впровадження злочинної фінансової схеми щодо розрахунків за природний газ корпорацією "Єдині енергетичні системи України" і приховування доходів від діяльності її офшорної компанії", - говориться в повідомленні.

Водночас ГПУ оскаржує у касаційному порядку "незаконні рішення суду про закриття інших епізодів злочинної діяльності по зазначеній кримінальній справі".

Досудове слідство у справі проводиться податковою міліцією, зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, 12 жовтня цього року Служба безпеки України порушила у відношенні Тимошенко кримінальну справу за покладання боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України" на бюджет України.

СБУ підкреслює, що підставою для порушення нової справи проти Тимошенко став лист Міноборони РФ Кабінету міністрів, у якому порушувалося питання погашення заборгованості ЄЕСУ в сумі $405,5 млн.

У свою чергу, чинний генпрокурор Віктор Пшонка заявив про необхідність дати оцінку постановам судів та екс-генпрокурора Святослава Піскуна, якими було закрито справи проти Тимошенко щодо ЄЕСУ.

"Є постанови Піскуна, про них неодноразово говорили, про його рішення 2005 року. Я вважаю, що по них також потрібно давати детальнішу правову оцінку. Яка буде дана правова оцінка, давайте почекаємо, в тій частині, що потрібно визнати на сьогодні законними або незаконними ці рішення", - говорив Пшонка 19 жовтня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...