На сході все ж заганяють людей у Партію регіонів погрозами й обманом?

Понеділок, 24 жовтня 2011, 11:26

У Раді громадських організацій Маріуполя продовжують стверджувати, що працівників металургійних заводів імені Ілліча та "Азовсталь" змушують вступати до Партії регіонів.

Відповідну інформацію підтвердила прес-секретар РГОМ Елеонора Гайворонська, передає Радіо "Свобода".

"До нас звернулися люди тільки за умови збереження повної конфіденційності. люди, які працюють на комбінатах. На "Азовсталі", наприклад, ну це те, що Ахметову належить, на "Метінвесту", - зазначила вона.

"Умови різноманітні, в деяких цехах це у вигляді умовляння, а в деяких – з натяком на звільнення. Здебільшого, йде тиск на працівників: ти не отримаєш відпустку в час, який обіцяли. Чи ті, які працюють по контракту: допрацьовуєш контракт, далі можеш не сподіватися, що він буде подовжений", - розповіла Гайворонська.  

За її словами, люди так налякані, що не хочуть спілкуватися з журналістами, навіть за умови повної конфіденційності. Працівники переймаються збереженням своїх робочих місць.  

Проте примусовий вступ відбувається не лише на металургійних комбінатах – така практика застосовується і до бюджетників, зазначає радіо.

Колишня працівниця донецького дитячого садка Ірина розповіла: "Спочатку прийшли і сказали, що ми всі вступаємо в Партію регіонів. Я кажу – я поза всіма партіями. Навіть попри те, що я пишу заяву про звільнення і йду з цього місця роботи. Я не розумію, навіщо мені це потрібно".

"Пройшло 2 роки, і раптом у документах бачу, що я оформлена як член Партії регіонів, і мене відправляють на якийсь там мітинг. Я дуже сварилася, сказала: як це так, це незаконно! А мені відповіли: тому що ми всі у Партії регіонів", - заявила колишня працівниця дитсадка.

Раніше Рада громадських організацій Маріуполя вже заявила, що працівників метзаводів імені Ілліча та "Азовсталь", які належать "Метінвест Холдингу", змушують вступати до Партії регіонів під загрозою звільнення.

На самих підприємствах не підтверджують ці заяви. Після заяви Ради громадських організацій Маріуполя на сайтах обох заводів опублікували спростування цієї інформації.

Народний депутат від Партії регіонів Олександр Єфремов також заявив, що це "дурість".

Представник прес-центру "Метінвест Холдингу" Катерина Сокрута відмовилася коментувати ситуацію: "Там, очевидно, проходило спростування, справа в тому, що у мене немає повноважень коментувати ці речі, це потрібно все одно уточнити". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування