Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Раді пропонують слати документи депутатам на e-mail, а не друкувати

Вівторок, 25 жовтня 2011, 12:37

Верховній Раді пропонується надсилати депутатам порядок денний та проекти законів електронною поштою, а друковані примірники останніх надавати на вимогу.

Відповідний законопроект Про внесення змін до регламенту Верховної Ради (щодо оптимізації діяльності ВР) зареєстрував 20 жовтня у парламенті депутат Руслан Князевич.

Він пропонує зафіксувати, що проект порядку денного сесії ВР надсилається народним депутатам на їхню електронну пошту не пізніше як за день до початку чергової сесії, також на електронну пошту надсилаються у визначені терміни проект рішення про внесення змін до порядку денного та уточнений порядок денний.

"Інформація про усі внесені протягом дня до Верховної Ради законопроекти, проекти інших актів та супровідні матеріали (в тому числі висновки, рішення, зауваження, пропозиції комітетів, комісій, експертиз тощо) в день їх реєстрації надсилається на електронну пошту народним депутатам з відповідними посиланнями на тексти цих документів, розміщені у електронній комп'ютерній мережі веб-сайту Верховної Ради", - пропонує Князевич.

"Законопроекти, підготовлені для розгляду Верховною Радою в другому та третьому читаннях, надаються народним депутатам в порядку, передбаченому частиною першою цієї статті у вигляді порівняльних таблиць, а до законопроектів про внесення змін до законів порівняльні таблиці надаються для розгляду Верховною Радою і в першому читанні", - йдеться в проекті закону.

"На вимогу народного депутата йому може бути надано законопроект, проект іншого акту та супровідні документи в друкованому вигляді на паперовому носії в день розгляду відповідного питання Верховною Радою, головним комітетом чи іншим уповноваженим суб’єктом", - зазначається в ньому.

У законопроекті також сказано: "Документи та інші матеріали, які відповідно до цього Регламенту чи законів України повинні бути надані народним депутатам, органам та особам, яких вони стосуються, надсилаються їм електронною поштою (крім документів, вимоги до форми та порядку використання яких не дозволяють це зробити)".

Документ також передбачає, що текст підписаного закону в день направлення президентові вводиться апаратом Верховної Ради до сторінки відповідного законопроекту бази даних законопроектів електронної комп’ютерної мережі веб-сайту Верховної Ради з відповідною позначкою про направлення закону президенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування