Янукович ветував зміни до житлового кодексу

Вівторок, 25 жовтня 2011, 15:38

Віктор Янукович повернув зі своїми пропозиціями для повторного розгляду парламентом зміни до житлового кодексу.

Як повідомляє прес-служба глави держави, Янукович відповідно до частини другої статті 94 Конституції повернув Закон України від 6 жовтня 2011 року №3825-VІ "Про внесення змін до статті 6 Житлового кодексу Української РСР щодо визначення житлової та загальної площ об'єкта житлової нерухомості".

Серед претензій Януковича до закону є заборона надання у житлових будинках приміщень для потреб виробничого характеру (на сьогодні існує заборона надання таких приміщень для потреб промислового характеру).

"Запровадження заборони надання у житлових будинках приміщень для потреб виробничого характеру може призвести до вимушеного припинення підприємницької діяльності суб'єктами малого та середнього бізнесу", - пише Янукович.

"Слід також зазначити, що в інших положеннях Житлового кодексу Української РСР передбачена можливість надання нежилих приміщень в жилих будинках для торговельних, побутових та інших потреб непромислового характеру (частина четверта статті 4, стаття 186)", - йдеться у пропозиціях Януковича.

Президент пропонує в абзаці третьому пункту 1 Закону, що надійшов на підпис, слово "виробничого" замінити словом "промислового".

Інша пропозиція Януковича стосується порядку підрахування площі лоджій, балконів, веранд і терас.

"Пропонується наділити правом встановлювати коефіцієнти центральний орган виконавчої влади з питань житлової політики... цим запроваджується можливість частого змінювання зазначених коефіцієнтів, що матиме наслідком зміну загальної площі об'єктів житлової нерухомості та вимагатиме щоразу проведення технічної інвентаризації житлового фонду в Україні за рахунок коштів громадян", - йдеться у пропозиціях Януковича.

Президент пропонує встановити коефіцієнти законом.

Нагадаємо, раніше "Союз захисту підприємців" просив президента ветувати закон, який забороняє надання житлових приміщень для виробничих потреб.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...