Прокурор вважає, що адвокатів у справі Луценка треба замінити

Вівторок, 25 жовтня 2011, 15:57

Прокурор Дмитро Лобань заявив, що захисники Юрія Луценка у чергове зірвали судове засідання у справі екс-голови МВС, не з’явившись до суду в вівторок.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Як зазначив державний обвинувач, "згідно з вимогами ст. 289 Кримінально-процесуального Кодексу України, коли в процесі присутній хоча б один прокурор – судове засідання може відбуватися без перешкод".

"Коли відсутні кілька адвокатів, та їх підзахисні заперечують проти продовження судового процесу – суддя вимушений оголосити перерву та перенести засідання на інший день", - заявив Лобань.

"Тобто ми бачимо, що захисники у черговий раз зірвали судове засідання. У цьому випадку чинним законом передбачається заміна таких захисників", - наголосив він. 

Як відомо, у вівторок, 25 жовтня Печерський райсуд Києва переніс засідання у справі Луценка на середу, 26 жовтня, щойно відкривши засідання, через відсутність прокурора Клименка, двоє захисників Луценка й адвокатів двох міліціонерів, Павленова й Тарасенка, які також проходять підсудними у справі.

Присутній прокурор попросив суд застосувати відповідні норми до адвокатів, які не з’явилися.

У свою чергу, адвокат Луценка Ігор Фомін запропонував такі ж заходи застосувати до відсутнього прокурора Клименка, оскільки адвокати завчасно попереджають про участь у інших процесах, а прокурор не з’явився без пояснення причин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування