У Фельдмана просять розібратися з львівською міліцією. Через циган

Вівторок, 25 жовтня 2011, 16:31

Правоохоронні органи здійснюють незаконне зняття відбитків пальців і перевірку документів щодо ромського населення Львова та області.

Про це йдеться у зверненні виконавчого директора Європейського центру з прав циган (ЄЦПЦ) Дезидерій Гергей до Генерального прокурора та Міністра внутрішніх справ.

За повідомленнями НГО, протягом вересня і жовтня 2011 роми, що проживають на цій території, зазнали навмисної кампанії зі збору персональної інформації (перевірка документів, зняття відбитків пальців, фотографування).

До деяких із затриманих в процесі перебування в міліцейському відділку було застосовано фізичне насильство у формі побоїв.

Перевірки зазнали ринки та будинки ромів.

Як вважають в ЄЦПЦ, дії правоохоронних органів порушують вимоги Закону про міліцію та Конституцію України, Європейську Конвенцію про захист прав людини і основних свобод, Конвенцію про ліквідацію всіх форм расової дискримінації та Міжнародний пакт про громадянські і політичні права.

ЄЦПЦ просить ГПУ і МВС провести розслідування законності дій правоохоронців у регіоні, а також вжити відповідних заходів щодо притягнення до відповідальності винних у зловживанні посадових осіб.

Засновником Інституту прав людини і запобігання екстремізму та ксенофобії, який розмістив звернення на своєму сайті, є народний депутат України від Партії регіонів Олександр Фельдман.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування