Європарламент не припинить переговори з Україною про асоціацію

Вівторок, 25 жовтня 2011, 17:35

У Євросоюзі узгодили остаточний текст резолюції по Україні та вирішили не припиняти переговори про укладання Угоди про асоціацію.

Таке рішення Європарламент узгодив на консультаційній зустрічі у вівторок, повідомляє "Deutsche Welle".

Остаточний текст резолюції по Україні став результатом компромісу усіх політичних сил Європарламенту, пише видання. Кожна фракція у Європарламенті запропонувала свій варіант резолюції, голосування щодо якої заплановане на четвер.

За словами євродепутата-соціаліста Марека Сівця, його фракція виступала проти припинення переговорів з приводу угоди про асоціацію.

"На мою думку, немає взаємозалежності між справою Юлії Тимошенко та укладанням Угоди про асоціацію", - сказав Сівець.

Водночас представник Європейської народної партії – побратима української "Батьківщини" – Елмар Брок висловив переконання, що шанси підписати Угоду про асоціацію до кінця року, як того прагнуть і Брюссель, і Київ, залишаються.

"Ця угода є взаємовигідною. Однак ми не можемо забувати, що Євросоюз – це спільнота, яка базується на спільних цінностях. Переслідуючи наші інтереси, ми не можемо, як кажуть, "продавати нашу душу". Ми маємо бачити, що гарантуються якісь мінімальні стандарти правової держави, а опозиція не зазнає систематичних утисків", - наголосив Брок.

Тим часом євродепутат від зелених Ребека Гармс розповіла, що за допомогою резолюції європарламентарі хочуть надіслати Україні чіткий сигнал - вони не жартують.

Депутат зауважила, що у документі чітко записано: якщо в Україні не буде "стабільних демократичних відносин": незалежної судової системи, (зокрема скасування "вибіркового правосуддя", як у випадку Тимошенко) та свободи преси, то Угода про асоціацію з Україною ратифікована не буде і, відповідно, не почне діяти.

З огляду на те, що представники усіх політичних сил погодилися із текстом резолюції, скоріш за все, він буде схвалений і під час голосування, що відбудеться 27 жовтня.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування