Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Карпачова і Хорошковський зосередилися на терористах

Вівторок, 25 жовтня 2011, 20:10

Для України є пріоритетними превентивні заходи у боротьбі з тероризмом.

Про це повідомила уповноважений з прав людини Ніна Карпачова на міжнародній конференції у вівторок в Києві, повідомляє її прес-служба.

Вона зазначила, що "загрозливі виклики сучасності змушують нашу державу, насамперед українські спецслужби, дедалі частіше реагувати на прояви міжнародного тероризму".

За моніторингом омбудсмана, станом на 1 жовтня 2011 року в Україні за роки її незалежності внаслідок терактів постраждали 25 співвітчизників, двоє загинули.

"У зв’язку з цим судами розглянуто шість кримінальних справ і засуджено 12 осіб", - заявила вона.

В свою чергу глава СБУ Валерій Хорошковський на конференції зазначив, що "в умовах зростання терористичної загрози у світі, боротьба з тероризмом є одним із пріоритетів зовнішньої та внутрішньої політики України".

"У зв’язку з цим, в нашій державі вироблена дієва правова база для протидії терористичним проявам. Водночас, саме міжнародна співпраця, спільна розробка нормативно-правової бази притягнення терористів до суду, вивчення позитивного досвіду країн-партнерів, створення умов для відповідного контролю за дотриманням прав людини є дієвим кроком на шляху протидії терористичним загрозам у Європі та світі", - наголосив глава СБУ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування