Студенти КПІ йдуть до Табачника

Середа, 26 жовтня 2011, 16:03

У середу, 26 жовтня, після мітингу на Площі Знань КПІ більше тисячі студентів вирушили колоною до міністерства освіти і науки, молоді та спорту.

Як повідомляє Дело, мета протестуючих - домогтися чесної розмови з міністром Дмитром Табачником і передати йому резолюцію колективу, ухвалену на мітингу.

Ще 20 жовтня студенти попереджали міністра, що якщо у них відберуть законне право обирати ректора свого вузу, то вони будуть пікетувати міністерство.

Раніше повідомлялося, що в Києві розпочав роботу круглий стіл, присвячений стратегії міністерства освіти і науки, молоді та спорту в галузі освіти.

На круглому столі були озвучені результати соцопитування, згідно з якими 81% вчителів вважають, що з'їзд педагогів не поліпшить їхнє становище.

Нагадаємо, міністр науки й освіти Дмитро Табачник запевняє, що нового ректора університету "Київський політехнічний інститут" не нав'язує.

Як відомо, раніше студенти КПІ оприлюднили свої підозри про те, що Табачник збирається "захопити КПІ", бо конкурс на посаду ректора досі не оголошений, хоча термін повноважень чинного ректора закінчується 1 листопада, а на минулих виборах ректора, 7 років тому, конкурс був оголошений ще 28 вересня.

Студенти пригрозили Міністерству освіти й науки "Сталінград", якщо університету не дадуть вибрати ректора.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...