Суд затримав соратника "профспілкового регіонала"

Середа, 26 жовтня 2011, 19:24

Галицький райсуд Львова обрав запобіжний захід утримання для радника з правових питань глави Федерації профспілок Василя Хари.

Про це повідомляє офіційний сайт прокуратури Львівської області.

Суд схвалив такий запобіжний захід для громадянина Б. 26 жовтня.

"Слідчим управлінням ГУ МВС України у Львівській області ще 17 травня 2007 року порушено кримінальну справу відносно Б. за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою)", - уточнили в прокуратурі.

Зокрема, досудовим слідством з'ясовано, що Б. у період з вересня 2001 року по жовтень 2002 року, будучи засновником та керівником ЗАТ "Автолізинг Україна" (Київ), з метою заволодіння цілісним майновим комплексом ВАТ "Галол" (Дрогобич), вступивши у злочинну змову з керівником вказаного підприємства М., керуючим санацією цього ж підприємства П., а також з іншими особами, організував та здійснив ряд фіктивних фінансово-господарських операцій.

В прокуратурі зазначають, що "тривале розслідування цієї кримінальної справи обумовлено тим, що досудове слідство у ній зупинялось судом в зв’язку із оскарженням Б. постанови про порушення кримінальної справи відносно нього, яке тривало з липня 2010 року по жовтень 2011 року та пройшло всі судові інстанції України".

Суди визнали законність порушення цієї кримінальної справи за ч.5 ст.191 КК України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування