Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СІЗО зобов’язали дослухатися до Луценка. Він засинає зі знеболювальним

Четвер, 27 жовтня 2011, 10:08

Печерський райсуд Києва зобов’язав Департамент із виконання покарань звернути увагу на стан здоров’я Юрія Луценка та належне надання йому медичної допомоги.

Відповідну ухвалу оголосив суддя Сергій Вовк, реагуючи на заяви захисту та самого підсудного.

Перед цим адвокат Луценка Олексій Баганець просив суд дозволити провести повторне обстеження екс-голови МВС, а також перевести його на лікування до стаціонару.

За словами самого Луценка, з понеділка йому не дають ліків, які він приймав місяць, й останні 7 днів він засинає тільки після вживання знеболювальних.

"Я пропоную або лікувати, або припинити балачки, що хтось збирається мене лікувати... Я не потребую діагностування та створення іншої видимості піклування про моє здоров’я", - заявив підсудний.

Луценко наголосив, що в першу чергу він потребує саме лікування, а не нового обстеження.

Водночас, прокурор Дмитро Лобань зауважив, що дане питання має вирішувати керівництво СІЗО:

"Суд не може зобов’язати лікувати чи не лікувати когось. Це не є в компетенції даної колегії (суддів)".

На його думку, адміністрація СІЗО може сама звернутися до суду щодо вивозу Луценка до стаціонару.

У той же час, захисник Луценка Ігор Фомін зауважив, що керівництво СІЗО вважає, що рішення про лікування Луценка має ґрунтуватися на рішенні суду, і без нього працівники СІЗО не можуть нікуди вивезти Луценка.

"Це клопотання не з питання винуватості чи невинуватості, а питання здоров’я Юрія Луценка. Як він може захищати свої права, будучи хворою людиною?", - сказав Фомін.

У свою чергу, дружина екс-міністра Ірина Луценко наголосила, що захист не пропонує звільняти його з-під варти, але просить хоча б надати дозвіл вивезти Луценка на денний стаціонар без відриву від судового процесу.

Однак Суддя Сергій Вовк оголосив, що "суб’єктом прийняття рішень з даного питання є керівництво СІЗО – і саме воно є суб’єктом звернень до суду з даного питання".

"Захист не може порушити дане клопотання без керівництва СІЗО", - констатував він.

Однак, зважаючи на стан здоров’я Луценка, Вовк видалився в дорадчу кімнату і прийняв окрему ухвалу:

Департамент з виконання покарань має звернути увагу на обставини, про які говорить Луценко щодо ненадання медичного обслуговування і його стану здоров’я, і протягом місяця відзвітувати перед судом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування