"Регіонал": резолюція - збалансована і дарує надію

Четвер, 27 жовтня 2011, 21:15

Європейський Союз готовий сприяти євроінтеграції нашої країни та підписанню угоди про створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.
 
Про це заявив депутат від Партії регіонів Леонід Кожара, коментуючи прийняту Європарламентом резолюцію по Україні.

"Я вважаю, що прийнята резолюція Європарламенту по Україні - збалансована. Навіть більше того, в першому пункті резолюції міститься згадка ст. 49 Лісабонської угоди, де йдеться про можливість членства в Євросоюзі для країн, які відповідають низці критеріїв. Згадка цього положення в резолюції Європарламенту свідчить про бажання ЄС сприяти нам в євроінтеграції", - зазначив політик.

Кожара висловив переконання, що це великий позитивний момент у відносинах нашої держави з Європейським Союзом.

"Це те, про що і президент, і уряд України домагалися протягом останніх років", - цитує політика прес-служба Партії регіонів.

Також, за словами парламентарія, важливим моментом резолюції є те, що Європарламент вітає закінчення переговорів про ЗВТ між ЄС і України.

"Є в цій резолюції і жаль про те, що в жовтні практично зірвався візит президента України до Брюсселя. А також у резолюції міститься запрошення Віктору Януковичу в Брюссель. І ми будемо працювати над тим, щоб цей візит відбувся вже в наступному місяці", - сказав Кожара.

"У Європарламенті також звернули увагу і на проблеми нашої країни, вони стурбовані станом судової системи та кримінально-процесуальних норм", - заявив він.

"Хочу підкреслити, що Україна готова реформувати судову систему та кримінально-процесуальне законодавство у відповідність зі своїми зобов'язаннями перед Радою Європи та вимогами ЄС", - резюмував політик.
 
Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування