Богатирьова вирішила поговорити з Європою про Тимошенко

П'ятниця, 28 жовтня 2011, 11:44

Доля 48-ми мільйонів громадян і європейський вибір України не повинні залежати від справи екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це під час зустрічі з представниками українських ЗМІ у Варшаві зазначила cекретар Ради національної безпеки і оборони Раїса Богатирьова, передає УКРІНФОРМ.

"З президентом (Польщі) Броніславом Коморовським ми говорили про те, що дуже важко зіставляти і прирівнювати справу однієї людини (екс-прем'єра Юлії Тимошенко) і стратегічний вибір 48-мільйонної країни", - зазначила вона.

"Позиція президента полягає в тому, що не можна розглядати в одному цілому питання євроінтеграції і судової справи екс-прем'єра. Їх слід вирішувати мовою юридичних аргументів і судового процесу", - зазначила Богатирьова.

Секретар РНБО України визнала, що ЄС висловлює занепокоєння щодо ситуації з дотриманням прав людини в Україні. Київ намагається вирішувати ці проблеми, запевнила вона.

"Україна сьогодні здійснює реформи, зокрема, і в судовій сфері. Нам слід показати, що судова реформа, яка розпочалася в Україні, не порушує права людини, а люди матимуть можливість застосовувати важелі захисту для відстоювання своїх позицій у різних інституціях", - наголосила секретар РНБО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News