Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Харкові "чорнобильці" захопили пенсійний фонд

П'ятниця, 28 жовтня 2011, 21:02

У Харкові група "чорнобильців" захопила приміщення регіонального управління Пенсійного фонду України і оголосила акцію протесту у зв’язку із невиплатами пенсій.

Про це повідомив глава міської організації "Союз Чорнобиль Україна" Анатолій Губарєв, передає УНІАН.

Він розповів, що у п’ятницю, 28 жовтня, у другій половині дня близько 50 "чорнобильців" "спонтанно" зайшли у приміщення Пенсійного фонду, що в будівлі Держпрому, і "не збираються звідти виходити".

За його словами, "чорнобильці" висунули вимоги: "отримання гарантій щодо виплати заборгованостей після рішення судів, отримання гарантій з приводу виплати пенсій у повному обсязі як у листопаді - грудні, так і надалі, а також отримання гарантій від прокуратури області щодо порушення кримінальної справи за фактом невиконання судових рішень Пенсійним фондом".

Також Губарєв повідомив, що поблизу будівлі Держпрому у цей час перебуває ще велика група "чорнобильців", які не можуть зайти в приміщення для підтримки протестувальників через те, що двері зачинені і будинок перебуває під охороною.

Губарєв зазначив, що "чорнобильці" вважають мізерними свої пенсії і висловлюють обурення у зв’язку із затримками їх виплат.

Він також повідомив, що ця акція не єдина у Харківській області, і настрої протесту наростають.

"Ми не підемо звідси до тих пір, поки наші вимоги не будуть виконані. Ми вимагаємо письмових гарантій погашення заборгованостей по перерахованим пенсіям минулих років", - заявив один з учасників акції Петро Прокопенко.

"Ми домоглися перерахунку пенсій, але їх - поточні - виплачують з боєм. А за попередні місяці нам не хочуть виплачувати заборгованість, яка виникла після перерахунку. Хоча є рішення судів, і суд визнає дії Пенсійного фонду незаконними", - цитує "чорнобильця" "Інтерфакс-Україна".
 
Заступник начальника Головного управління пенсійного фонду в Харківській області Тетяна Піпченко зазначила, що задовольнити вимоги протестувальників можна лише в міру надходження коштів з держбюджету.

"Кошти, які йдуть на виплату чорнобильцям, - це кошти державного бюджету. Кошти Пенсійного фонду йдуть на виплату пенсій. Тому на сьогоднішній день виплата пенсій, в тому числі і чорнобильців, в повному обсязі проведена. Це кошти державного бюджету, тому для того, щоб виплатити, вони повинні бути закладені в державний бюджет", - сказала Піпченко.

Губарєв запропонував чорнобильцям, покинути ПФ, а з 1 листопада безстроково пікетувати Кабінет міністрів у Києві.

Але його пропозиція не знайшла підтримки.

Свої вимоги чорнобильці виклали також співробітникам прокуратури, які приїхали до Пенсійного фонду. Ті пообіцяли розібратися і в разі наявності необхідних підстав порушити кримінальну справу.

Зараз чорнобильці як і раніше в будівлі Пенсійного фонду і обіцяють там ночувати.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...