Табачник: резолюція Європарламенту денонсує позицію європолітиків

П'ятниця, 28 жовтня 2011, 22:16

Резолюція Європарламенту щодо України не однозначна і відображає абсолютно різні точки зору різних партій.

Про це заявив міністр освіти Дмитро Табачник в ефірі Шустер Live.

Він зазначив, що резолюція Європарламенту по Україні, прийнята 27 жовтня, "на перший погляд містить суперечливі, або такі, що виглядають навіть як констатації, факти".

"Але, там де стосується фундаментальних цінностей, міждержавних і тривалих відносин, я абсолютно згоден з міністром закордонних справ Костянтином Грищенком щодо того, що це успіх країни", - уточнив міністр.

"Я думаю, що, безумовно, при прагненні в якесь співтовариство обидві сторони повинні брати на себе двосторонні зобов'язання. Разом з тим не можна не підкреслити, на мій погляд, фундаментальну річ, ось тут можна не погодитися з паном Броком, депутатом від Німеччини, який кілька разів в своєму судженні каже "повинна", з точки зору міжнародного права констатація "повинна" є свого роду оксюмороном або просто абсурдом", - вважає Табачник.

"Мені здається, що резолюція Європейського парламенту, якщо підсумувати, відображає абсолютно різні точки зору різних партій, які є в Європейському парламенті і її не можна вважати однозначною", - заявив міністр.

"Вона дає цілий ряд позитивних сигналів. Якщо говорити про формальні речі важливих, то вона, безумовно, денонсує позицію європейських політиків виконавчої влади, які намагалися в односторонньому порядку відкласти зустріч з українською делегацією", - уточнив він.

Табачник нагадав, що в резолюції чітко зазначено, що зустріч з українською делегацією треба провести до грудня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування