Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Пшонки справу Кучми закривати не збираються

Субота, 29 жовтня 2011, 01:01

На стадії слідства справу щодо екс-президента Леоніда Кучми припинено не буде.

Про це заявив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін в ефірі телеканалу "Інтер".

Так він прокоментував рішення Конституційного Суду про те, що свідчення злочинної діяльності, зафіксоване рядовими громадянами, а не силовими структурами, не може бути доказом у суді.

Як відомо, раніше Генпрокуратура визнала аудіозаписи екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка речовими доказами у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.
 
"Кримінальну справу за обвинуваченням екс-президента Кучми закінчено. Зараз проходить стадія ознайомлення обвинуваченого та його захисників з матеріалами справи", - розповів заступник генпрокурора.

"Ми плануємо, після ознайомлення направити цю справу до суду, для розгляду справи по суті", - уточнив Кузьмін.

При цьому він нагадав, що до матеріалів справи, як докази долучені "плівки Мельниченка".

"Остаточну оцінку допустимості доказів дасть суд, який розглядатиме цю кримінальну справу. Тобто на стадії слідства справу стосовно Кучми припинено не буде", - підсумував Кузьмін.

При цьому він уточнив, що "доказом провини Кучми є не одні лише плівки".

"Суд має право не визнати доказами будь-які дані представлені слідством. Обґрунтовано це мотивувавши", - повідомив представник ГПУ.

"Тому, незалежно від того, яке було рішення Конституційного суду, суд, який розглядав би справу Кучми, міг відкинути будь-які докази, представлені прокурором. Будь-які. Правильно це мотивувавши", - додав Кузьмін.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування