"Васильківські терористи" заявляють про погрози з боку СБУ

Субота, 29 жовтня 2011, 12:33

Експертизи не виявили причетності затриманих за підготовку теракту на День незалежності до того, що їм інкримінують.

Про це заявляє в суботу прес-служба Соціал-Національної Асамблеї.

"У процесі слідства було проведено 33 експертизи. Жодна з них не виявила доказів причетності жодного з затриманих до того, що їм інкримінують. На тій вибухівці, що знайшли в офісі у Василькові, є відбитки пальців трьох людей, і жодний не належить комусь із патріотів", - йдеться в повідомленні.

Також, за твердженням прес-служби, нема відбитків пальців затриманих на речах, які були їм підкинуті.

"Ні на тротилі, який знайшли у Володимира Шпари, ні на пістолеті, ні на флешках, ні на ножах, ні на набоях, що знаходили у затриманих патріотів. Це ще раз доводить, що це не їхні, а підкинуті їм речі", - йдеться в тексті.

У прес-службі також заявляють про погрози з боку слідчих СБУ одному з затриманих Володимиру Шпарі.

У нього нібито знайшли полімерний пакет з речовиною трав’яного походження, на якому також немає його відбитків.

"Експертиза виявила, що це наркотичний засіб, який прирівнюється до героїну. Слідчий погрожував Володимиру, казав: "Бери це на себе, або я це повішу на твою дружину. Мені все одно, на кого цю справу повісити", - заявляють у Соціал-Націоналістичній Асамблеї.

За твердженням прес-служби, справу вже готують передавати до суду.

Раніше активістів Соціал-Національної Асамблеї та "Патріот України", що звинувачуються за статтею "тероризм" залишили під вартою.

Як відомо, 22 серпня співробітники СБУ Василькові Київської області затримали трьох учасників організованого злочинного угруповання, які 24 серпня планували здійснити вибух у Києві або передмісті.

Рано вранці 23 серпня затриманих за підозрою в організації теракту на День Незалежності відпустили.

Пізно ввечері того ж 23 серпня представники Служби безпеки України затримали шістьох підозрюваних в організації теракту на День Незалежності.

26 серпня Солом’янський районний суд приговорив члена організації Володимира Шпару, депутата міськради Ігора Мосійчука та депутата Васильківської міської ради Сергія Бевза до двох місяців утримання під вартою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...