Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція хоче зовсім нові правила на вибори

Понеділок, 31 жовтня 2011, 10:58

Опозиція хоче відкликати свої законопроекти щодо виборів народних депутатів.

Про це заявив на погоджувальній раді голова фракції БЮТ Іван Кириленко.

Він нагадав, що серед депутатів немає єдиної думки ні по опозиційних, ні щодо провладних законопроектів.

А останні, крім того, розкритикувала Венеціанська комісія.

"Тому ми свої законопроекти відкликаємо, вони не будуть розглядатися у четвер, і ми просимо коаліцію зробити те саме", - сказав Кириленко.

За його словами, фракція наполягає на створенні робочої групи 50 на 50 створена з представників коаліції та опозиції, "яка сяде і напише новий законопроект".

За словами Кириленка, соціологічні опитування свідчать про те, що прийняття нового провладного законопроекту дозволить провладним партіям монополізувати парламент.

"Якщо вони (коаліційні законопроекти) залишаться, ми не будемо брати участь у розгляді", - попередив Кириленко..

У свою чергу голова Верховної Ради Володимир Литвин запропонував "відійти від соціологічних оцінок про те, хто виграє від кожного законопроекту".

"Можна було б пройтись по цих законах рейтинговим голосуванням і той, який отримає найбільшу кількість голосів, міг би бути поставлений на голосування для прийняття в першому читанні", - сказав Литвин.

На його думку, у разі створення робочої групи, депутатам потрібно визначитись з тим проектом, на основі якого писатиметься новий.

Крім того, він нагадав опозиції, що усі чотири документи вже внесені до порядку денного на цей тиждень, а тому рішення щодо їх відкликання має прийматися шляхом голосування у залі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування