Венеціанська комісія наполягає на "виборчому" консенсусі

Понеділок, 31 жовтня 2011, 18:40

Зміни до виборчого законодавства мають вноситися шляхом консенсусу.

Про це повідомив секретар Венеціанської комісії Томас Маркерт в ефірі телеканалу ТВі.

"Мене, коли я сьогодні був у парламенті, вразило те, що консенсусу, щодо цього закону, в парламенті не існує", - зазначив він.

"Більшість звичайно підтримує законопроект, однак, опозиція проти цього законопроекту, експерти також проти. Це дуже неприємна ситуація", - додав секретар.

"Мені здається, що головний висновок Венеціанської комісії - це те, що зміни до виборчого законодавства мають вноситися шляхом консенсусу. Сьогодні я побачив, що такого консенсусу не існує", - зауважив Маркерт.

"Це не звичайний закон, такий, що можуть бути різні думки на закон. Це закон, який визначає правила гри для політичного життя країни. І воно має бути нейтральним, це законодавство", - уточнив експерт.

Представник Венеціанської комісії заявив, що законодавство "не повинно надавати якісь переваги одній стороні, чи відбирати щось в іншої, має бути консенсус з усіх сторін".

"Тому це може бути сигналом, який матиме дуже негативні наслідки для суспільства", - додав він.

Маркерт також зазначив, що чув проте, що законопроект, зареєстрований у Верховній Раді, не ідентичний з законопроектом проаналізованим комісією.

Він заявив, що Венеціанська комісія "після дискусії не бачила тексту документу, який поданий до Верховної Ради".

"Текст змінився і ці зміни суттєві", - наголосив він.

При цьому представник Венеціанської комісії зазначив, що часу на те, щоб аналізувати нові зміни, внесені в закон, немає.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...