Яценюк пояснив, чому домагається бойкоту

Понеділок, 31 жовтня 2011, 22:14

Опозиція повинна боротися за якісний виборчий закон.

Про це заявив лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк в інтерв'ю радіостанції "Ехо Москви", повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

"Я так розумію, що вибори, походять від слова вибір, а не від слова призначення. Логічно, так?.. Якщо опозиційних політиків просто закрили у в'язницю, і якщо влада намагається пропхати виборчий закон, який можна укласти в один абзац. Майбутній склад Верховної Ради України, визначається указом президента України. Що повинна робити опозиція? Опозиція зобов'язана делегітимізувати виборчий процес, як такий", - сказав він.

За його словами, опозиція повинна "боротися за якісний виборчий закон, і боротися за право вибору для українця".

"Адже в 2010 році, та сама історія була з муніципальними виборами. Усі тоді промовчали, влада прийняла закон, в якому вона тотально програла вибори у всіх обласних радах", - нагадав Яценюк.

"Загалом-то, в результаті вони зібрали більшість у всіх обласних радах, окрім трьох. Тому, що вони провели ту виборчу систему, яка вигідна для влади", - зазначив політик.

"Тому, бойкот виборів - це один з елементів жорсткого плану боротьби, за право виборця, вибирати свої політичні партії. І боротьби проти того, щоб Янукович призначав склад Верховної Ради України", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування