У Пшонки запитують, чи "спецоперацію" проти Онопенка влаштував Янукович

П'ятниця, 7 жовтня 2011, 11:25

Депутат Григорій Омельченко просить Генпрокуратуру порушити кримінальну справу проти судді Окружного адміністративного суду Києва Олексія Огурцова.

Відповідний депутатський запит він направив 7 жовтня генпрокурору Віктору Пшонці, повідомляє прес-служба депутата.

Дати правову оцінку судді Огурцову та порушити справу проти нього депутат вимагає за ухвалення "завідомо неправосудного рішення щодо заборони організації та проведення засідань Пленуму Верховного Суду України".

22 вересня цього року суддя Верховного Суду України – член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Микола Пінчук подав до Окружного адмінсуду Києва адміністративний позов до пленуму Верховного Суду України.

Пінчук вимагав скасувати рішення Пленуму ВСУ від 11 березня про недопущення його до роботи Пленуму, визнати протиправним те, що Пленум ВСУ у вересні не повідомив йому про час скликання Пленуму та його порядок денний, а також зобов’язати Пленум ВСУ утриматися від недопуску М.Г. Пінчука до голосування і участі в засіданнях Пленуму.

23 вересня суддя Огурцов заборонив проводити засідання Пленуму Верховного Суду, а суддям ВСУ – брати участь у них до розгляду справи по суті.

Депутат Омельченко стверджує, що суддя Огурцов "явно перевищив свої службові повноваження і постановив завідомо неправосудну ухвалу" 23 вересня, що спричинило "тяжкі наслідки". Огурцов порушив закон, а також присягу судді, заявляє депутат.

Омельченко цікавиться, чому суддя Пінчук "подав явно безпідставний адміністративний позов до Окружного адміністративного суду Києва, в компетенцію якого не входить розгляд цієї категорії справ, а суддя цього суду Огурцов, порушуючи присягу судді, прийняв цей позов для розгляду та постановив у "пожежному порядку" завідомо неправосудну ухвалу?".

"Хто дав вказівку судді Огурцову прийняти позов Пінчука і постановити завідомо неправосудну ухвалу…? Хто все це організував: посадові особи Адміністрації президента (якщо так, то хто конкретно) чи, можливо, особисто президент Янукович, щоб не допустити переобрання головою Верховного Суду України Онопенка?", - запитує депутат у Пшонки.

"Чи було відомо президенту Януковичу про організацію цієї явно незаконної, по суті злочинної "спецоперації" по усуненню Онопенка з посади голови Верховного Суду України (повноваження якого закінчились 30 вересня цього року) та блокування роботи Верховного Суду України у такий спосіб?", - просить відповісти він генпрокурора.

Омельченко також просить Пшонку дати відповідь на низку дотичних запитань.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування