Мінздоров’я і тюремники заплуталися у свідченнях щодо огляду Тимошенко

Четвер, 10 листопада 2011, 10:07

У Міністерстві охорони здоров’я спростовують інформацію про те, що їхні представники входили до комісії, що оглядала екс-прем’єра Юлію Тимошенко і робила висновки щодо її стану здоров’я.

Про це сказано у повідомленні прес-служби МОЗ.

За її даними, на виконання рішення Печерського райсуду Києва була створена медична комісія, до складу якої увійшли провідні фахівці медичних установ Національної Академії медичних наук України, яка 7 та 9 листопада провела медичний огляд і обстеження Тимошенко у межах Лук’янівського СІЗО.

"Представники Міністерства охорони здоров'я України до складу комісії, яка оглядала Тимошенко не входили. Висновки щодо стану здоров'я Тимошенко приймались колегіально, протокол підписаний усіма членами комісії", - сказано у повідомленні.

У МОЗ підкреслили, що, "поважаючи право Тимошенко на збереження лікарської таємниці та згідно чинного законодавства, лікарі не можуть розголошувати діагноз та висновки".

"Міністерство охорони здоров'я України звертається до політиків та представників засобів масової інформації з проханням не спекулювати на темі здоров'я та не політизувати діяльність лікарів", - сказано у повідомленні.

У свою чергу у Державній пенітенціарній службі наполягають, що фахівці МОЗ входили до комісії, яка оглядала Тимошенко.

"9 листопада 2011 року медична комісія Міністерства охорони здоров'я України у складі чотирьох провідних фахівців провела дослідження стану здоров'я Юлії Тимошенко, що було зафіксовано у відповідному акті за підписами кожного фахівця, в тому числі доктора медичних наук, професора, завідуючого кафедрою ортопедії і травматології Національного медичного університету ім. Богомольця Бур'янова Олександра Анатолійовича", - сказано у повідомленні.

Водночас у пенітенціарній службі спростували повідомлення деяких ЗМІ про фальсифікацію висновків лікарського огляду Тимошенко

"Втручання у роботу медичної комісії з боку адміністрації слідчого ізолятора та Міністерства охорони здоров'я України не було. Стан здоров’я Тимошенко перебуває під наглядом медперсоналу Київського СІЗО", - додали в установі.

Як відомо, у середу прес-служба Державної пенітенціарної служби повідомила, що 7 та 9 листопада медкомісія "у складі провідних фахівців МОЗ України" провела огляд стану здоров’я Тимошенко.

У повідомленні підкреслювалося, що за результатами огляду фахівці зробили висновок, що медичних протипоказань щодо проведення слідчих дій відносно Юлії Тимошенко немає.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування