Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд дозволив посадити Мельниченка у СІЗО

Четвер, 10 листопада 2011, 09:50

Суд задовольнив вимоги слідства про затримання Миколи Мельниченка.

Про це "Сегодня" повідомили в Головному управлінні нагляду за дотриманням законів при проведенні оперативно-розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства ГПУ.

Суддя Шевченківського райсуду Андрій Трубніков задовольнив подання старшого слідчого СБУ Сергія Сізікова про обрання Миколі Мельниченку запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Затримавши Мельниченка, його протягом 48 годин заарештують і "закриють" у СІЗО.

Заступник начальника управління - начальник відділу главку Володимир Паровий зазначив, що екс-охоронець Кучми перебуває в міжнародному розшуку, ухиляється від слідства, перешкоджає встановленню істини по справі.

"Після скасування 23 червня Печерським судом постанови від 2005 року про припинення кримінальної справи проти Мельниченка Апеляційний суд Києва погодився з цим рішенням, справа надійшла до СБУ та досудове слідство відновили", - каже Паровий.

За його словами, місцезнаходження Мельниченка залишалося невстановленим, і 23 вересня його оголосили в розшук, 14 жовтня - в міжнародний розшук.

"20 жовтня Микола Мельниченко оголошений обвинуваченим за статтями 358-1 (підробка документів), 328-2 (розголошення держтаємниці) і 365-3 (перевищення влади або службових повноважень) КК України", - повідомив Паровий.

18 серпня до екс-майора, за словами Володимира Парового, було застосовано "запобіжне обмеження" виїзду за межі країни.

"Незважаючи на це, - йдеться матеріалах Держприкордонслужби, якими також володіє видання, - Мельниченко двічі намагався перетнути кордон - 7 вересня (через пункт пропуску "Краковець" їхав автомобілем до Польщі) і 21 вересня (через пункт "Горностаївка" потягом "Київ-Мінськ" прямував до Білорусі). В обох випадках йому було відмовлено. Дані про перетин держкордону їм відсутні".

У СБУ, якій доручено шукати Мельниченко, "без протоколу" кажуть:

"У Миколи залишився єдиний вихід - здатися. Тюрми вже не уникнути. Якщо пішов нелегально (адже на кордоні жодних слідів), додасть собі ще одну статтю. А повернеться - посадимо. Замкнуте коло".

Адвокат Мельниченка Павло Сичов каже, що про постанову судді Трубнікова нічого не знає.

"У справі нашого підзахисного маса фальсифікацій, є і документи, оформлені заднім числом", - вважає другий адвокат Микола Неділько.

"На Мельниченко тиснуть з усіх сторін, і ми готуємо з цього приводу відповідні матеріали", - додав захисник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування