Міліція може стати проблемою Євро-2012 - експерти

Четвер, 10 листопада 2011, 12:00

Непідготовлені працівники МВС можуть стати суттєвою проблемою при проведенні чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Про це експерт громадської ініціативи "Євро-контроль" Микола Воробйов заявив у коментарі "Deutsche Welle".

"Міліція чи прості перехожі не можуть англійською навіть пояснити вболівальнику, куди йти, не кажучи вже про те, щоб чітко повідомити англійською мовою, як евакуюватися в разі небезпеки", - сказав Воробйов.

Він підкреслив, що в Києві все ще немає вказівників англійською, а столичне метро "говорить" з пасажирами лише українською, яку іноземні гості навряд чи зрозуміють.

Разом з тим в управлінні зв’язків із громадськістю МВС повідомили, що міністерство внутрішніх справ України планує навчити англійської мови близько 27 тисяч працівників міліції до початку футбольного турніру Євро-2012.

Як підкреслили в управлінні, наступного року англійською на розмовному рівні володітимуть також близько 8 тисяч курсантів, випускників та працівників вищих навчальних закладів МВС, які зможуть допомогти приймаючим містам у спілкуванні з іноземними гостями.

Зі свого боку експерт з безпеки Віктор Чумак сумнівається, що у царині безпеки Євро-2012 на практиці справді все так райдужно.

"Поки що ми не бачимо масових тренувань спецпідрозділів. Можливо, вони десь і проводяться. Але ж часу на підготовку мало, і потрібно було починати це робити ще позавчора", - прокоментував Чумак.

За його словами, досі не працює єдиний телефон екстреної допомоги 112, а на найбільш завантажених станціях метро все ще не облаштовані додаткові виходи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування