Мельниченко готовий зустрітися зі слідчими, але не в Україні

Четвер, 10 листопада 2011, 15:55

Екс-майор Держохорони Микола Мельниченко готовий зустрітися зі слідчим у будь-якій країні за умови скасування судового рішення про узяття його під варту.

Про це заявив адвокат Мельниченко Микола Неділько, передає Інтерфакс.

"Мельниченко готовий поспілкуватися зі слідчим на території українського посольства в будь-якій країні, куди зможе приїхати слідчий. І він сам разом з адвокатами, за умови, що буде скасоване рішення Шевченківського районного суду про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту", - заявив Неділько.

"Також нас із Павлом Сичовим (ще один адвокат Мельниченка) мають допустити до справи як захисників", - сказав Неділько.

Адвокат розповів, що дані умови є гарантією безпеки Мельниченка.

Неділько підкреслив, що як тільки він і Сичов будуть допущені до справи офіційно, відразу ж буде оскаржена постанова суду про примусову доставку екс-майора до суду і взяття під варту.

Відповідаючи на запитання про те, наскільки ймовірний приїзд Мельниченка в Україну для дачі свідчень, адвокат сказав:

"Посадити Мельниченка в СІЗО - це один з етапів плану влади й фігурантів "справи Гонгадзе". На мою думку, СБУ, Генпрокуратура робить все, щоб він не повернувся в Україну".

Неділько повідомив, що загроза життю Мельниченка дотепер не усунута.

Крім того, адвокат відзначив, що екс-майору дотепер офіційно не пред'явлене обвинувачення, відповідно не могла йти мова про підписку про невиїзд і незаконність перетинання кордону.

Як повідомлялося, проти Мельниченка була порушена кримінальна справа за розголошення державної таємниці, перевищення службових повноважень і використання підроблених

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування