Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Безкоштовні їдальні в Одесі таки захопили?

Четвер, 10 листопада 2011, 17:24

Приміщення в Одесі, яке займала їдальня безкоштовного харчування для незаможних "Ветеран", має бути звільнене згідно з рішенням суду.

Про це в інтерв’ю "Українській правді" повідомив директор мережі безкоштовних їдалень Віктор Станкевич.

Таким чином, пояснив він, Господарський суд Одеської області задовольнив позов підприємства "Варіон", яке віднині має зайняти вищезгадане приміщення.

За словами Станкевича, рішення є незаконним, оскільки базується на незаконному розірванні договору оренди між міськвиконкомом та їдальнею.

"Договір оренди, який ми підписали з муніципальним управлінням соцзахисту, діє до 2026 року. Проте у 2011 році цей договір був односторонньо розірваний на основі того, що 2008 року управління було переформатоване у департамент. При цьому весь склад департаменту, його очільник та усі функції є тотожними з тими, яке мало управління", - зазначив він.

Як зауважив Станкевич, з моменту перейменування і до сьогодні проблем через переформатування управління в департамент не виникало.

Опісля влада влаштувала тендер, яким мала визначитися компанія, що віднині займатиметься харчуванням незаможних та отримуватиме дотації з міського бюджету.

Як зазначив директор "Ветерану", про проведення тендеру він був попереджений, проте брати в ньому участь відмовився, оскільки вважає незаконним розірвання договору оренди. Таким чином, за словами Станкевича, у тендері брала участь всього одна фірма, яка його і виграла  – "Варіон".

"Я подав позов до Приморського районного суду Одеси, яким прошу визнати рішення про розірвання оренди недійсним. Тим часом Господарський суд Одеської області задовольнив позов "Варіона", ухваливши, що ми повинні звільнити приміщення", - підкреслив Станкевич.

На думку директора "Ветерана", ухвалювати таке рішення до того, як Приморський суд вирішить, чи законним було розірвання договору оренди, суд не мав права.

"Ця фірма, "Варіон", вже має недобру славу: кілька років тому був гучний скандал, коли виявилося, що у соцпайках малозабезпеченим, які "Варіон" передавав управлінню соцзахисту, замість звичайних консерв для людей були собачі", - нагадав Станкевич.

Як відомо, у середу з'явилася інформація про те, що в Одесі соціальна їдальня "Ветеран" зазнала рейдерської атаки. Вже наступного дня, коли незаможні прийшли отримати свій обід, їх відіслали до іншої їдальні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: