Янукович привітав Сербію з новим статусом і хоче перейняти її досвід

Четвер, 10 листопада 2011, 18:16

Для України є корисним досвід Сербії щодо співробітництва з Європейським Союзом.

Про це заявив президент Віктор Янукович на прес-конференції за підсумками українсько-сербських переговорів.

Він зазначив, що питання євроінтеграції і для України, і для Сербії є пріоритетними та мають стратегічне значення. 

Президент наголосив: у темі європейської інтеграції  наші держави будуть діяти як партнери і друзі.

"Ми дійшли спільного висновку, що європейська інтеграція - не самоціль. Це перш за все  процес, який наближує наші держави до тих світових стандартів, того рівня життя, яких прагнуть наші народи. Ми в цьому завжди будемо зацікавлені, і це нас завжди буде об’єднувати", - підкреслив Янукович.  

"Очевидно, що корисним для нас є обмін досвідом з Сербією у питаннях співпраці з Європейським Союзом. У цьому зв’язку хотів би привітати наших сербських партнерів з ухваленням рекомендації Європейської комісії щодо надання Республіці Сербія статусу країни-кандидата на вступ до ЄС", - цитує президента його прес-служба.

Крім того, за підсумками переговорів Україна та Сербія домовилися про проведення щорічних спільних бізнес-форумів.

"Ми переконані, що взаємна економічна та ділова активність, участь українських та сербських підприємств у приватизаційних процесах, які продовжуються як в Сербії, так і в Україні, є ключовим завданням економічної співпраці", - сказав Янукович.

За його словами, цьому сприятиме також набуття ближчим часом чинності міжурядової угоди про відмову від візових вимог для громадян двох країн.

Говорячи про торговельно-економічні відносини наших країн, президент звернув увагу на позитивну динаміку торговельного обороту.

Він зокрема зауважив, що за січень-вересень 2011 року обсяг торгівлі перевищив показник за весь минулий рік.

"Але ми прийшли до спільного висновку, що цього замало – враховуючи, по-перше, наш спільний потенціал, а по-друге, нашу взаємну зацікавленість", - сказав Янукович.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування