МВС заблокувало офіс харківських патріотів. Шукають зниклі речі

П'ятниця, 11 листопада 2011, 11:11

У Харкові представники СБУ взяли штурмом офіс організації "Патріот України".

Правоохоронці заблокували офіс організації на вул. Римарська, 18/а у Харкові, повідомляє "Gazeta.ua".

Зокрема, близько 9 ранку у п'ятницю, до приміщення "Патріоту України" увірвався спецпідрозділ СБУ "Альфа". Вони були у чорних масках, виламували двері. Вслід за ними до офісу зайшли слідчі СБУ.

Наразі патріотівці стоять перед дверима офісу, всередину їх не пускають. Працівники СБУ закрились в офісі.

На момент штурму приміщення там перебували двоє активістів організації.

"Щойно туди пустили адвоката. Наші намагалися викликати міліцію зранку, не знаю, чи в них вийшло", - повідомили у прес-службі "Патріоту України".

Згодом відділ зв’язків із громадськістю Головного управління МВС України в Харківській області повідомив, що обшук проводиться у рамках "об’єднаної кримінальної справи республіканського масштабу стосовно всіх справ по "Патріоту України".

Водночас у прес-центрі обласного управління СБУ повідомили, що співробітники СБУ не є ініціаторами обшуку та беруть у ньому участь у складі оперативно-слідчої групи.

Адвокат "Патріоту України" Ігор Дегтяр, який прибув на місце обшуку, журналістам повідомив, що обшук в офісі організації проводиться у рамках кримінальної справи, порушеної за фактом стрілянини у серпні у дворі цього офісу, інформує УНІАН.

"Співробітники СБУ під керівництвом слідчого Головного слідчого управління проводять обшук відповідно до постанови, санкціонованої заступником прокурора області. Обшук у зв’язку з розслідуванням кримінальної справи у зв’язку з подіями, що відбулися за цією адресою у серпні. У рамках розслідування цієї справи проводиться обшук", - сказав адвокат.

За інформацією Дегтяра, потерпілий у цій справі вказав, що в нього під час інциденту, який розслідується, зникли особисті речі, які правоохоронці шукають.

Як відомо, 22 серпня співробітники СБУ у Василькові Київської області затримали активістів організації "Патріот України", які 24 серпня нібито планували здійснити вибух у Києві або передмісті за допомогою саморобного вибухового пристрою.

26 серпня Солом'янський райсуд Києва заарештував депутатів Васильківської міськради Сергія Бевза та Ігоря Мосійчука, яких підозрюють у підготовці теракту.

У "Патріоті України" заявили, що не мають ніякого відношення до нібито знайдених в офісі організації провокаційних листівок і вибухового пристрою, і що ті були підкинуті з метою спровокувати репресії проти "патріотівців".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування