Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кабміні передумали штрафувати забудовників, які відстають від строків

П'ятниця, 11 листопада 2011, 12:24

Забудовників, які затягують здачу в експлуатацію недобудованих будинків, не будуть штрафувати.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва й ЖКГ відмовилося від своєї ідеї ввести будівельний збір для штрафників у розмірі від 1% до 5,5% від вартості об'єкта незавершеного будівництва, пише "Комерсант-Україна".

Урядові відомства виступили проти введення в Податковому кодексі будівельного збору, який мав стимулювати забудовників прискореними темпами завершувати недобудовані об'єкти.

У Держкомпідприємництва відмовили Мінрегіонбуду в узгодженні відповідного законопроекту "Про стимулювання власників (замовників) завершувати будівництво об'єктів незавершеного будівництва або їх продаж".

Пропонувалося, що девелопер, який перевищить проектний термін будівництва більш ніж на 6 місяців – до 2 років, із 2013 року буде щокварталу платити в місцевий бюджет збір в 1% вартості замороженого об'єкта. Ставку в 2% пропонували стягувати при затягуванні здачі об'єкта в експлуатацію на 4 роки, 3% – 6 років, 4% – 8 років, 5% – 10 років, 5,5% – понад 10 років. 

У Держкомпідприємництва ініціативу з уведення збору назвали "штрафними санкціями", що збільшують фінансове навантаження на забудовників.

У країнах ЄС за зрив терміну здачі будинків в експлуатацію не стягуються такі збори.

У прес-службі Мінрегіонбуду розповіли, що законопроект не був погоджений жодним відомством:

"Документ обговорювався з Мінфіном і Мінекономрозвитку. Вони його також не погодили. Наше міністерство планує відмовитися від подальшого розгляду цього законопроекту й таких ініціатив, оскільки ми розуміємо, що будівельна галузь ще не відійшла від кризи", - сказали там.

"Надалі плануємо розробити норми, спрямовані не на застосування санкцій, а на врегулювання ситуації в житловому будівництві", - додали в прес-службі Мінрегіонбуду. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування