В Європарламенті кажуть, що критичної резолюції немає, але є рекомендації

П'ятниця, 11 листопада 2011, 15:51

У рамках наступного пленарного тижня Європарламенту українське питання не зазначено, так само як відсутня і будь-яка резолюція щодо України.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерела у Європарламенті.

"Ця інформація (про резолюцію з рекомендаціями призупинити переговори щодо Угоди про асоціацію) не відповідає дійсності", - сказав співрозмовник.

"Навіть процедурно внести це питання до порядку денного - нереально", - сказали в Європарламенті.

Водночас "Українській правді" співрозмовник у Єврокомісії зазначив: "Зараз поки передчасно говорити, який буде зміст рекомендації Єропарламенту".

"Депутати можуть голосувати не за партійною приналежністю, а за національною", - сказав співрозмовник.

Він також зазначив, що різні політичні групи готують свої рекомендації, які наступного тижня розглядатимуться на комітеті Європарламенту з закордонних справ.

Доповідачем рекомендацій є депутат Річард Легутко (група європейських консерваторів і реформаторів, Польща), співдоповідачем з питань зони вільної торгівлі - Павел Залевський (група Європейської народної партії, Польща).

Наразі до проекту рекомендацій внесено 164 поправки, але навіть у цих поправках, не всі з яких можуть бути проголосовані, немає пропозиції призупинити переговори із Україною.

Як написала газета "КоммерсантЪ-Украина", Європейський парламент готується ухвалити нову критичну резолюцію щодо України, згідно з якою має намір призупинити переговори щодо Угоди про асоціацію.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News