Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європарламент призупинить переговори щодо угоди про асоціацію?

П'ятниця, 11 листопада 2011, 10:02

Європейський парламент готується прийняти нову критичну резолюцію щодо України, якою має намір призупинити переговори щодо угоди про асоціацію.

Про це повідомляє газета "Комерсант-Україна", яка має проект резолюції з поправками до нього.

У тексті, за інформацією видання, буде згадано про судове рішення у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко, хоча формулювання цього пункту поки не узгоджене. Європейська народна партія, партнер "Батьківщини" в Європарламенті, пропонує констатувати "акт помсти" нинішньої української влади щодо Тимошенко.

На сьогодні у ряді політичних груп не згодні з раніше підготовленим формулюванням, згідно з яким угода має бути підписана до кінця 2011-го.

Так, депутат ЄП Елмар Брок (група ЄНП, Німеччина) запропонував поправку, яка допускає завершення переговорів з Україною "тільки за умови, що вимоги резолюції від 27 жовтня будуть виконані". У пропозиціях ЄНП підкреслюється, що в число обов'язкових входить вимога про перегляд вироку Тимошенко. Ті ж умови висуваються до статей про необхідність підписання угоди в першій половині 2012 року і про передачу документа на ратифікацію до кінця 2012 року.

Втім, поляки, що входять до складу ЄНП, група консерваторів і реформаторів соціал-демократи, що співпрацюють з Партією, відстоюють продовження інтеграції Києва в ЄС, хоча і визнають наявність проблем з демократією в Україні.

Окрім того, у ЄП стверджують, що вже отримали від Києва сигнали про те, що лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко не вийде на свободу.

"Ми отримали досить чіткі сигнали про те, що стаття 365 не буде декриміналізувати, у всякому разі, поки. До того ж, є й інші кримінальні справи стосовно Тимошенко", - пояснив виданню представник Європарламенту, безпосередньо спілкується з українським керівництвом.

Тим часом в МЗС України готуються діяти в умовах, за яких Тимошенко не опиниться на волі і не зможе взяти участь у виборах.

"Перша хвиля обурення минула, зараз напруга спадає. Європейці повинні зрозуміти, що з Україною необхідно співпрацювати в ситуації, що склалася", - пояснив виданню інформований представник зовнішньополітичного відомства.

Водночас саміт Україна-ЄС, призначений на 19 грудня, швидше за все не буде скасовано, "якщо знову не станеться чогось екстраординарного", зазначають співрозмовники "Комерсанта".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: