Литвин вже погрожує ЄС антиєвропейськими настроями

П'ятниця, 11 листопада 2011, 17:18

У випадку, якщо угода про асоціацію з Європейським Союзом не буде ратифікована, в Україні будуть наростати антиєвропейські настрої.

Таку думку озвучив спікер Верховної Ради Володимир Литвин в інтерв'ю телекомпанії "Рада".

"Я вважаю, потрібно сказати, що після підписання цього документу він почне діяти. Тому, що підписання і висунення різного роду умов та нератифікація цього документу, я думаю, призведе до значного розчарування в українському суспільстві", - зазначив спікер.

"А з іншого боку це посилить позиції антиєвропейських партій, тобто тих, хто виступає проти поглиблення взаємин з Європейським Союзом", - цитує Литвина Ukranews.

У той же час він підкреслив, що парафування угоди не буде означати, що вона набуде чинності.

За його словами, текст угоди повинен буде переведений на 27 мов країн ЄС, розглянутий ними і ратифікований.

Як відомо, раніше посол Польщі в Україну Генрік Литвин допустив, що на саміті "Україна - ЄС" не буде парафовано угоду про асоціацію України з Євросоюзом.

27 жовтня Європарламент прийняв резолюцію, в якій допустив труднощі з ратифікацією та укладенням угоди про асоціацію між Україною та ЄС у випадку, якщо не буде переглянутий вирок екс-прем'єру Юлії Тимошенко.

19 грудня в Києві відбудеться саміт Україна - ЄС, на якому, як очікується, має бути підписана Угода про асоціацію та зону вільної торгівлі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News