Росія кличе Україну в Євразійський союз

Субота, 12 листопада 2011, 17:48

Голова Держдуми Росії, голова вищої ради партії "Єдина Росія" Борис Гризлов вважає, що Євразійський союз буде неповним без України.

Про це сказано в повідомленні на сайті фракції партії "Єдина Росія" у Держдумі з посиланням на заяву Гризлова від 11 листопада в міжнародному дискусійному клубі "Валдай" у Москві, повідомляють "Українські новини".

"Ми хочемо бачити Україну в майбутньому Євразійському союзі і вважаємо, що без неї він буде неповним", - заявив політик.

З його слів, Україна як суверенна держава ухвалюватиме рішення про вектор інтеграції, виходячи з інтересів своїх громадян.

Водночас, як зазначає Гризлов, в України з Росією дуже багато точок дотику: підписано документи, що стосуються зони вільної торгівлі, ідуть інтеграційні процеси із країнами СНД, установлено тісні економічні зв'язки, чимало спільних проектів, наприклад виробництво літаків Ан.

Як відомо, інтеграційний проект "Євразійський економічний простір" - ініціатива прем'єр-міністра Росії, лідера "Єдиної Росії" Володимира Путіна.

На його думку, він повинен бути створений на базі митного союзу та Єдиного Економічного Простору.

Україна поки не налаштована вступати в митний союз ЄЕП.

На початку вересня президент Віктор Янукович заявив, що вважає за необхідне для України до можливого вступу до союзу подивитися на його роботу через 1-2 роки.

Зараз Янукович пропонує митному союзу співробітництво за формулою "3+1".

Президент Росії Дмитро Медведєв виключає можливість такого співробітництва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування