Литвин вважає, що мажоритарникам віддадуть половину місць

Субота, 12 листопада 2011, 21:19

Спікер Володимир Литвин вважає, що буде прийнята змішана система виборів 50/50.

Про це він заявив в інтерв’ю 5 каналу, показаному в суботу.

Коментуючи внесення пропозицій щодо системи 300/150, Литвин сказав, що ставить до цього "спокійно і навіть діалектично".

"Але я хтів би побачити депутата, який буде представляти половину, скажімо, Житомирської області і як він буде працювати на округах", - сказав Литвин.

За його словами, така пропозиція "має право на життя, але вона входить в суперечність із можливість виконання депутатом своїх конституційних депутатських повноважень".

"Тому я переконаний, що будуть шукати компроміс. Я думаю, компроміс буде 50/50", - сказав він.

Литвин також висловив побажання, щоб проблема виборчого законодавства не стала проблемою всього українського народу. "Це питання не пече людей. Треба його розглядати штатно, спокійно", - вважає спікер.

На його думку, "треба якомога швидше прийняти цей закон, і зафіксувати, що зміни до нього до завершення виборів вноситись не будуть".

Литвин також повідомив, що спеціальна комісія парламенту вирішила взяти за основу проект, підготовлений робочою групою, яка була створена рішенням президента.

"Проект цієї робочої групи перебував на експертизі в Венеціанській комісії. Я вважаю, це також ознакою того, що комісія знаходить розумні рішення", - сказав Литвин.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування