БЮТ: люди Януковича обдирають "нещасних мільярдерів" за місце в списку

Понеділок, 14 листопада 2011, 13:51

У "БЮТ-Батьківщині" заявляють, що Партія регіонів збирає кошти з охочих стати кандидатом від неї на наступних виборах по мажоритарних округах.

Про це заявив Микола Томенко на брифінгу у парламенті в понеділок.

Він заперечив, що БЮТ погоджується на змішану систему виборів.

За його словами, фракція розглядає можливість виходу з тимчасової спецкомісії, у якій нібито погоджено ввести змішану систему і взяти за основу законопроект про вибори, розроблений президентською робочою групою.

"Під прикриттям цієї комісії протягується законопроект, по якому Адміністрація президента вже давно прийняла рішення і збирає внески за право бути кандидатом від ПР у мажоритарних округах", - заявив Томенко.

"Таке враження, що створення комісії тільки збільшило суму внеску, бо кажуть, що остаточне рішення не прийнято, тому губернатори збирають тепер більше грошей з тих нещасних мільярдерів та мільйонерів, які хочуть бути депутатами", - сказав він.

"Інформація про те, що в комісії – лад і спокій, сильно перебільшена. Якщо сьогодні у роботі комісії не буде змін, то завтра фракція розгляне можливість виходу з її складу", - додав Томенко.

Раніше лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що більшість готова відмовитися від взяття за основу законопроекту про вибори за його авторством і вносити зміни до документу, розробленою групою на чолі з міністром юстиції Олександром Лавриновичем, який до того було узгоджено з Венеціанською комісією.

На цьому раніше наполягала тимчасова спеціальна комісія.

У свою чергу, БЮТ наголошував на необхідності взяти за основу чинний проект закону про вибори народних депутатів.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...