Каськів знехтував прозорістю, щоб не підвести Януковича

Понеділок, 14 листопада 2011, 15:25

Голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислав Каськів вважає, що закупівля ТЕО для Олімпіади-2022 в одного учасника є законною та обґрунтованою.

Про це він написав у листі до редакції "Української правди".

За його словами, в першу чергу це пояснюється необхідністю терміново скласти техніко-економічне обґрунтування Олімпіади-2022, відповідно до указу Віктора Януковича.

Очільник Держагентства зазначив, що участь у тендері (який згодом було скасовано) взяли "лише міжнародні компанії з найкращою репутацією".

"Переможцем зазначеного тендеру стала компанія Klenkhart & Partner Consulting ZT Gesellschaft m.b.H. При цьому дві інші компанії запропонували вищу ціну, а ще одна не надала “апостильовані” документи, чого чітко і однозначно вимагали умови проведення тендеру…У зв’язку з цим, перемога згаданої компанії не була б законною", - наголосив Каськів.

"Зважаючи на ці обставини єдиним законним, обґрунтованим і вірним рішенням тендерного комітету стало визнання торгів такими, що не відбулися", - додав він.

Окрім того, пан Каськів вважає неможливим розгляд даного питання в суді, адже він тривав би не менше кількох місяців та призвів би до невиконання указу президента. 

"Тому, комітет з конкурсних торгів ДП, базуючись на обґрунтованих і фактичних підсумках тендеру, прийняв єдине можливе, логічне і законне рішення — застосувати процедуру закупівлі в одного учасника на передбачених законом підставах", - обґрунтував він.

Також Владислав Каськів наголосив, що три з чотирьох учасників тендеру надали співмірні цінові пропозиції.

"Натомість лише компанія-скаржник (ABEST) визначила нереалістичну вартість та головне, очевидно нереалістичний термін виконання робіт — 18 днів", - зауважив він.

Як відомо, перший тендер по олімпійському проекту був оскаржений французькою фірмою, яка подала найдешевшу пропозицію. Але тендер не виграла. Відтак французи вирішили оскаржити тендер в суді.

Після цього замовник провів закупівлю в одного учасника - «Klenkhart &Partner Consulting» .

У той же час, ABEST надсилала листа до СБУ з проханням перевірити наявність корупційних дій при проведенні тендеру.

Згідно з листом Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ до представників ABEST від 4 листопада, "за результатами перевірки… вбачаються окремі ознаки правопорушень у сфері службової діяльності".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News