Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Податківці мають намір доставити з Росії радника Тимошенко

Понеділок, 14 листопада 2011, 17:54

Державна податкова служба добивається екстрадиції з Росії підозрюваного, який називає себе радником Кабінету міністрів екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це повідомив перший заступник начальника податкової міліції - начальник Головного слідчого управління податкової служби Анатолій Яковінець на брифінгу в Києві в понеділок.

"На минулому тижні на території Російської Федерації був затриманий організатор злочинного угруповання, що включає 19 осіб, який... заявив, що його переслідують з політичних мотивів", - сказав він.
 
Перший заступник начальника податкової міліції не став називати прізвище підозрюваного, проте зазначив, що, серед іншого, недавній обшук у компанії "Інком" проводився в рамках розслідування діяльності цієї людини.

"Людина в Росії заявила, що була радником в минулому уряді, у зв'язку з цим попросила політичного притулку... Як тільки він буде екстрадований, думаю, він тут розповість, чий він радник і звідки, і хто йому давав вказівки оформляти документи", - зазначив чиновник.

Як повідомив Яковінец, російський суд заарештував цього підозрюваного, визнавши його заяви голослівними.

Його затримання в Єкатеринбурзі стало результатом спільної операції з Міністерством внутрішніх справ Росії.

За його словами, група осіб на чолі з підозрюваним діяла в Київській області: було виписано підроблених документів на 2,8 мільярдів гривень, його послугами у 2010 році скористалося понад 500 українських підприємств.

"Організував злочинну організацію, яка заподіяла держбюджету збитків майже на 600 мільйонів гривень", - охарактеризував підсумки діяльності групи Яковінець.
    
У зв'язку з цим чиновник зазначив, що останнім часом стало поширеним використання підозрюваними захисту, заснованого на підбитті політичних мотивів під дії правоохоронних органів.

"Зараз він попросив політичного притулку, громадянства Росії, екстрадиція затримується", - сказав він.

"Податкова міліція політичними переслідуваннями не займається", - резюмував перший заступник начальника податкової міліції.
   
Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування