Європу зацікавить розвал Російської імперії - Кравчук

Понеділок, 14 листопада 2011, 20:01

Європейський Союз змінить своє ставлення до нашої країни, якщо Україна буде для нього важлива.

Таку думку озвучив перший президент Леонід Кравчук в ефірі телеканалу ТВі.

"Коли Україна стане не тільки багатою, але й потрібною, і без неї не можна буде вирішувати питання в Європі - через продовольство, газову трубу і так далі, тоді до нас будуть ставитися зовсім по-іншому. Давайте шукати, яка ніша наша, щоб у Європі говорили: ми без України це питання вирішити не можемо", - сказав Кравчук

Екс-президент пояснив, що при красі Україні ніхто б не помітив її зникнення з політичної карти.

На його думку, інтеграція України в Європу вигідна останній як з економічних, так і політичних причин.

"Україна - це колосальний ринок для Європи. Прекрасні землі і вирішення продовольчої проблеми. Що стосується політики, то Європа абсолютно точно знає: якщо Україна з Європою, то Російська імперія не відбудеться. Як тільки Україна піде в обійми Росії, східний вектор політики Європи стане дуже слабким", - заявив Кравчук.

"Тобто існують шанси реалізувати імперські амбіції Росії. І тоді станеться те, що було: протистояння, гонка озброєнь і таке інше. Це колосальні витрати і колосальна небезпека, яка загрожує світові. Європа це прекрасно розуміє", - зазначив він.

Екс-президент вважає, що перехід на розрахунок за поставки природного газу з Росією в рублях буде вигідним для країни.

"Що стосується рублів, я думаю, це вигідно Україні. Нам простіше зібрати рублі, ніж долари. Це, по-перше. По-друге, ми можемо накопичувати швидше валютний запас в доларах, в євро, а розраховуватися рублями", - сказав Кравчук.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News