Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У четвер суд може реанімувати справи свекра і бухгалтера Тимошенко

Понеділок, 14 листопада 2011, 20:27

Вищий спеціалізований суд у четвер розгляне скаргу Генпрокуратури про скасування порушення кримінальних справ проти екс-керівників корпорації "ЄЕСУ".

Про це повідомило джерело, близьке до судового розгляду, передає Ukranews.

Суд розглядатиме скасування порушення справ проти колишнього головбуха компанії, нині депутата Верховної Ради від БЮТ, Антоніни Болюри і свекра Юлії Тимошенко Геннадія Тимошенко.

За даними співрозмовника агентства, адвокатам Болюри 11 листопада надійшло відповідне повідомлення із зазначеного суду про призначення скарги до розгляду 17 листопада на 10:00.

За словами джерела, справу розглядатиме колегія з 3 суддів на чолі з суддею судової палати у кримінальних справах Наталією Квасневською.

Співрозмовник підкреслив, що справа призначена до розгляду незважаючи на те, що адвокати екс-головбуха ЄЕСУ подали апеляцію на одну з двох постанов Шевченківського райсуду Києва від 28 жовтня, якою на прохання ГПУ були відновлені строки оскарження в касаційному порядку постанови цього ж суду від грудня 2004 року.

Таким чином, за його словами, вказане рішення Шевченківського райсуду Києва про поновлення строків оскарження не вступило в силу, і спецсуд не мав права приймати у провадження скаргу Генпрокуратури і призначати дату її розгляду.

Джерело підкреслило, що, за його інформацією, адвокати звернулися з цього приводу за роз'ясненнями до судді райсуду, який розглядав звернення ГПУ про поновлення строків оскарження у зазначеній справі, який назвав причиною сформованої ситуації помилку.

При цьому суддя пообіцяв виправити ситуацію і зажадати повернення справи назад в райсуд.

У той же час джерело висловило сумніви щодо реалізації цих обіцянок, тому що, на його думку, мала місце не помилка, а цілеспрямовані дії, спрямовані на те, щоб в порушення закону без розгляду апеляції на поновлення строків подачі скарги якнайшвидше розглянути цю справу в касаційній інстанції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування