У Європарламенті підтримали асоціацію з Україною

Понеділок, 14 листопада 2011, 23:28

Профільний комітет Європарламенту схвалив рекомендації Єврокомісії та Ради ЄС в економічній частині Угоди про асоціацію з Україною.

Про це в понеділок після закінчення засідання комітету з питань міжнародної торгівлі повідомив доповідач Павло Залевський (група Європейських народників, Польща), передає "Інтерфакс-Україна".

"Мої пропозиції знайшли підтримку в комітеті і основний висновок рекомендацій полягає в тому, що за допомогою інтеграції української економіки з європейською позитивний ефект буде для обох сторін", - позначив суть пропозицій європейський депутат.

Залевський вважає, що прийняття таких рекомендацій не запізнилося в часі в світлі того, що переговори України і ЄС як по зоні вільної торгівлі, так і щодо Угоди про асоціацію вже завершені, не рахуючи політичного питання про перспективу членства, яке залишилося.

"Це важливо для Європейського парламенту, який завжди хоче представити свою позицію. Крім того, це - відповідальність парламенту ратифікувати глибоку і всеохоплюючу зону вільної торгівлі. І тому важливо сказати Європейській комісії і Раді ЄС яка думка парламенту з цього питання", - пояснив європейський політик .

За його словами, комітет з питань міжнародної торгівлі вважає важливим поставити мету почати попередню імплементацію всієї Угоди про асоціацію.

"Ми не хочемо розділяти ці дві частини політичну і економічну, ми хочемо, щоб вони були парафовані. Це - наш політичний месидж", - сказав Залевський.

Зокрема, в рекомендаціях містяться пропозиції підтримати завершення переговорів по ЗВТ до кінця цього року, заклик до проведення реформ в Україні, які дозволять модернізувати інфраструктуру країни, визнати, що укладення Угоди про асоціацію надасть "подвійний засіб для зміцнення верховенства права в Україні для інвесторів", поглибить європейські принципи законів та демократії.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...