У четвер ЄС остаточно визначиться з Україною

Понеділок, 14 листопада 2011, 23:36

У четвер профільний комітет Європарламенту позначить позицію щодо переговорів з Україною щодо Угоди про асоціацію, яка стане остаточною.

Про це заявив депутат Європарламенту, співдоповідач рекомендацій щодо економічної частини угоди Павло Залевський, передає "Інтерфакс-Україна".

"Що буде проголосоване у четвер, то буде проголосоване і на пленарному засіданні Європейського парламенту на початку грудня", - зазначив він.

"Сьогодні ситуація така: Угода про асоціацію - на столі, але є умови парламенту, які містяться, зокрема, у попередній резолюції (критична резолюція ЄП по Україні у зв'язку зі справою Юлії Тимошенко), які деякі використовують для того щоб не парафувати Угоду в грудні", - пояснив євродепутат.

"Все залежить від Януковича, або він зрозуміє, що це - в його руках, він - глава держави і у нього є влада, не тільки формальна а й персональна, щоб вирішити цю головну проблему", - зазначив Завлевський.

Він нагадав, що в рекомендаціях до переговорів щодо Угоди про асоціацію, автором яких є Річард Легутко, є пропозиції ратифікувати Угоду до кінця 2011.

"Яким буде остаточний результат - невідомо, але він продемонструє, що хоче парламент - або ми закличемо ратифікувати (угоду) якомога скоріше, чи ми вирішимо відкласти. Це буде зрозуміло у четвер", - підкреслив депутат.

Говорячи про позитивний результат рекомендацій в економічній частині, європейський політик разом з тим застеріг, щоб вони не створювали враження того, що так відбудеться голосування і в четвер.

"Можливо, що це (голосування в рамках комітету з питань закордонних справ) буде абсолютно інша історія", - припустив європейський політик.

Залевський впевнений, що зустріч президента Януковича з президентом Німеччини Крістіаном Вулфом і президентом Польщі Броніславом Комаровським у Вроцлаві в нинішній вівторок "вирішить багато чого".

"Я вірю, що завтра президент Вулф і Коморовський відкрито скажуть про це Януковичу. Робота щодо Угоди завершена, але є ще певні умови, які повинні бути виконані, які пов'язані зі справою Тимошенко. Президент (України) має усвідомити серйозність ситуації", - впевнений Залевський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування