Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Перший політтехнолог Тимошенко: "Або судіть усіх, або нікого"

Вівторок, 15 листопада 2011, 08:47

Політтехнолог Андрій Золотарьов, який 15 років тому працював на ЄЕСУ й відповідав за "проект Тимошенко", упевнений, що Юлія Тимошенко не причетна до вбивства Євгена Щербаня.

"Можна з таким же успіхом звинуватити її в замаху на Папу Римського", - заявив він в інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформ".

На запитання, чи могли бути мотиви вбити Щербаня, Золотарьов відповів: "Між Лазаренком і Щербанем взаємні мотиви були. У них була конкуренція. Щербань був одним із господарів Донецької області. Павло Іванович як людина авторитарна вважав, що господарем має бути лише він".

"І хоча Тимошенко важко було назвати неконфліктним бізнесменом, у неї не було мотиву. Принаймні, ім'я Щербаня ніколи не звучало. Частіше незлим тихим словом згадувався Пінчук. Була ще ціла низка проблемних для ЄЕСУ персонажів, але вони живі й здорові", - сказав політтехнолог.

"По-друге, не її методи, однозначно. До слова, у браві дев’яності у Дніпропетровську було значно спокійніше, ніж у Донецьку чи Сімферополі. Конфлікти частіше вирішувалися іншими методами", - заявив Золотарьов.

Він у цілому не згоден із обвинуваченнями Генпрокуратури у відношенні Юлії Тимошенко.

"Студент-першокурсник знає визначення права: це формально виражена міра загальної рівності й справедливості. Тут немає ні права, ні рівності, ні справедливості", - сказав Золотарьов.

"Процес над Тимошенко – це спроба під виглядом правосуддя розібратися з конкурентом. Тільки замість "биків" і "торпед" – прокурори й Гаррі Поттер у суддівській мантії", - вважає він.

За його словами, "якщо судити Тимошенко, то на лаву мають сісти для початку декілька тисяч, у яких життя вдалося".

"Ці декілька тисяч людей персоніфікують ділову й політичну еліту України. У тому числі діячі, які сьогодні широко представлені в Адміністрації президента, у Кабміні, депутатському корпусі", - заявив політтехнолог.

"Кокетування бізнесмена з законами було запрограмоване. Коли судити, то усіх. ЮВТ була в цьому плані не гірша й не краща, ніж будь-який інший донецький або дніпропетровський бізнесмен", - упевнений Золотарьов.

За його словами, "те, що зараз інкримінують Тимошенко, можна пред'явити будь-якому бізнесмену, який користується офшорами".

"Або судіть усіх, або нікого. А в нас голосніше за всіх кричать "Тимошенко – злодійка!" люди, чий прикид тягне так на їхній десятирічний казенний оклад держслужбовця", - зазначив Золотарьов.

Він також сказав, що "ЄЕСУ, по суті, була прокладкою між владою й економікою, трансформувала адміністративні можливості влади в конкретні фінансові вигоди – це був державний бізнес, тісно переплетений із владою".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...