Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін затягуватиме Україну в об’єднання "між Заходом і Китаєм"

Вівторок, 15 листопада 2011, 09:38

У грудні, у 20 річницю розпаду Радянського Союзу, Росія, за участю кількох своїх партнерів, ймовірно, проголосить створення Євразійського союзу.

Такі плани російський прем’єр Володимир Путін розкривав у п’ятницю на зустрічі із закордонними експертами, членами Валдайського клубу, розповів Радіо "Свобода" один із учасників цього форуму, німецький політолог Александр Рар.

"Ідея "Євразійського союзу" в очах самого Путіна – це щось феноменальне. Він уявляє це як новий зовнішньополітичний план для країни. "Євразійський союз", новий інтеграційний простір на території колишнього Радянського Союзу, без України створити буде дуже важко", - сказав він.

"Той факт, що Білорусь, Казахстан і Росія, не виключено, підпишуть певний договір про створення "Євразійського союзу" у ті дні, коли розпався Радянський Союз, це для багатьох стало сенсацією. Це було досить несподівано", - додав Рар.
 
За його словами, Путін розповів, що на чолі "Євразійського союзу" будуть комісари.

"Не буде президента, не буде спільного парламенту, але все йде до того, що Євразійський союз замінить недієздатне СНД і це буде щось на кшталт нового об’єднання між Заходом і Китаєм, так Росія на це сьогодні дивиться", - переповів Рар.

Він також розповів, що на запитання  угорця, чи можна розбудувати "Євразійський союз" без України, Путін відповідав, що "від України не все залежить, але в майбутньому її треба залучати".

"Він (Путін) навів цифри, з погляду російський експертів, що після входження України до Митного союзу і згодом до "Євразійського союзу", вона зможе заробити 10 мільярдів доларів на рік", - переповів Рар.

"А якщо не вступить, то їй доведеться 15 мільярдів повертати наступного року Міжнародному валютному фонду, і треба, мовляв, ще подивитися, як це все відбуватиметься", - додав він.
 
За словами Рара, "все відбувається, немов на базарі".

"Через одну персону, я маю на увазі Юлію Тимошенко, Україна може не отримати договір про асоціацію з Європейським Союзом. Водночас Україна не хоче йти в "Євразійський союз", - зазначив він.

"Але я думаю, що в українському керівництві є досить впливові сили, які будуть тягнути Україну на схід, бо вони заробляють на дешевому, чи напівдешевому, російському газі. Зрозуміло, що є інша частина еліти, яка хоче все навпаки", - сказав Рар.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...