Німецький президент не побоявся туману, який зупинив Януковича

Вівторок, 15 листопада 2011, 12:54

У Вроцлавському аеропорті у вівторок приземлилися усі літаки, які мали прибути згідно з графіком, крім одного, який відмінили через проблеми із сіткою сполучень авіакомпанії, а не через туман.

Про це повідомив представник Вроцлавського летовища, пише УНІАН.

"Зранку через туман не було відкликано жодного рейсу", - сказала представник летовища.

Водночас вона зазначила, що президент Віктор Янукович має прибути до Вроцлава після обіду.

"Маємо таку інформацію, що цей український літак задекларувався, що прилетить в 13.30 (14.30 за київським часом)", - сказала співрозмовниця.

Тим часом, як переконалася "Українська правда", переглянувши список рейсів на сайті польського аеропорту, Вроцлав скасував тільки рейс із Німеччини, президент якої все ж прибув на святкування річниці Вроцлавського університету.

Так, станом на 13:20 затримується виліт до Берліна, а також посадка літака Гданськ – Варшава.

Водночас з 11:20 на 12:20 перенесено рейс із німецького Франкфурта та скасовано політ із Мюнхена.

Водночас, як повідомляє британська служба прогнозу погоди BBC.WEATHER, у вівторок у Вроцлаві дійсно туманно.

Проте, як випливає з повідомлення аеропорту, це не стало достатнім приводом для скасування рейсів із данського Копенгагена, німецьких Дюссельдорфа, Дортмунда та деяких рейсів із Мюнхена, а також вильотів до Лондону (Великобританія), Варшави (Польща), єгипетського курорту Шарм-ель-Шейх та норвезької столиці Осло.

Як відомо, у вівторок президент Віктор Янукович мав брати участь у врочистостях до 200-річчя Вроцлавського університету, однак начебто через туман у Вроцлаві його виліт відклали.

Пізніше прес-секретар президента Дарка Чепак повідомила, що Янукович чекає, коли імла спаде і Вроцлав дозволить приземлитися. Проте цього так і не сталося.

Очікувалося, що президент Польщі розмовлятиме з Януковичем про справу екс-прем'єра Юлії Тимошенко та її наслідки.

Депутат від НУНС Андрій Парубій припускав, що затримання літака пов’язане з очікуванням рішення парламенту з приводу декриміналізації статті Тимошенко.

Після закінчення святкування президент Німеччини Крістіан Вульф висловив жаль з приводу того, що погода завадила українському президенту відвідати урочистості, і промовисто натякнув, що зустріч відбудеться, "коли з України спаде туман".

 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...