Добкін вмовив чорнобильців звільнити харківський "Держпром"

Вівторок, 15 листопада 2011, 14:54

Представники чорнобильських організацій пішли з будівлі 1 корпусу "Держпрому", в якому розташоване головне управління Пенсійного фонду в Харківській області.

Таке рішення протестуючі прийняли після зустрічі з заступником голови Харківської ОДА Ігорем Шурмою, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Раніше представники чорнобильців зустрічалися з головою облдержадміністрації Михайлом Добкіним.

Як заявив Шурма, він прибув, щоб повідомити про позицію обладміністрації щодо вимог чорнобильців виплатити їм гроші відповідно до рішень судів.

"Ми підтримуємо виконання рішень судів", - сказав Шурма.

Він також зазначив, що обладміністрація робила кроки по вирішенню проблеми, намагаючись домагатися виконання рішень судів та виділення відповідних коштів у центральних органах влади, однак не може безпосередньо забезпечити виплату коштів.

"У бюджеті області цих грошей немає, сьогодні ці проблеми повинні вирішуватися в Києві", - зазначив Шурма.

За словами Шурми, начальник головного управління ПФ в Харківській області Віктор Ачкасов, який перебуває у Києві, пообіцяв Добкіну, що очолюване ним управління не буде намагатися добиватися в судах перегляду винесених судових рішень.

Після відходу Шурми перед присутніми виступив ряд лідерів і членів чорнобильських організацій, які заявили про намір надалі домагатися виплати коштів.

Вони підкреслили, що мають намір використовувати лише законні методи і утримуватися від екстремістських виступів.

Конкретні рішення про тактику подальших дій будуть ухвалені після проведення з'їзду представників чорнобильських організацій України, який відбудеться у Лубнах Полтавської області 17 листопада.

Нагадаємо, у вівторок у Харкові близько 300 представників чорнобильських організацій зайняли приміщення регіонального управління Пенсійного фонду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування